Nasze usługi nastawione są na jakość, efektywność oraz szeroką gamę zastosowań. Najważniejszymi atutami firmy, są profesjonalizm i umiejętność unikania zbędnych kosztów.

Szkolenia integracyjne

Szkolenia integracyjne realizowane przez naszą firmę to profesjonalnie przygotowane warsztaty rozwojowe, adresowane do pracowników Instytucji Rynku Pracy oraz firm prywatnych.

Szkolenia integracyjne odbywają się poza tradycyjną salą szkoleniową, zwykle w nowym i nieznanym terenie (outdoor), w którym na uczestników szkolenia czeka szereg zadań będących metaforami codziennych sytuacji i problemów życia zawodowego.
Każde przygotowane przez nas szkolenie tego typu skłania uczestników do precyzyjnej analizy całego procesu rozwiązywania zadań, podejmowania decyzji oraz przyjmowania konkretnych ról. W konsekwencji każde kolejne zadanie przed jakim staje zespół staje się okazją do wdrożenia wypracowanych wcześniej strategii oraz okazją do wychwycenia błędów i konstruktywnych zasobów w realizowanych przedsięwzięciach. Dzięki uczestnictwu w szkoleniach outdoorowych realizowanych przez naszą firmą uda się Państwu usprawnić proces współpracy wewnątrz organizacji.

Projektując programy szkoleń outdoorowych, staramy się jak najlepiej dostosować je do potrzeb i oczekiwań naszych klientów. Zawsze dokonujemy gruntownej analizy potrzeb szkoleniowych przyszłych uczestników wyjazdu. Badamy kim są uczestnicy, jaki rodzaj umiejętności warto w nich rozwijać, jakie piastują stanowiska, czy są zmotywowani do zmian. Dzięki temu mamy pewność, że uda nam się dobrać taki rodzaj zagadnień oraz tematykę, która pozwoli w uczestnikach rozwinąć pożądane umiejętności.

Przykładowy zakres szkoleń outdoorowych realizowanych przez naszą firmę:

• Konstruktywne rozwiązywanie konfliktów.
  • Rozwijanie umiejętności przywódczych.
  • Sztuka radzenia sobie ze stresem.
  • Komunikacja interpersonalna.
  • Budowa zespołu zwycięzców.
  • Twórcze rozwiązywanie problemów.
  • Doskonalenie pracy w zespole.

Rezultat prowadzonych przez nas szkoleń ma charakter długofalowy. Wynika to głównie z faktu, że powierzamy je tylko wykwalifikowanym trenerom mającym doświadczenie w modelowaniu procesów grupowych. Traktują oni outdoor jako jedną z metod szkoleniowych, pamiętając jednak, że to nie jedyna ścieżka edukacyjna. Celem szkoleń integracyjnych nie jest bowiem zabawa, ale uczenie przez zabawę.

Chcesz wiedzieć więcej? Skontaktuj się z nami!